-->
Boxed
[GridLayout]
×

Kako pripremiti pileću džigericu - recept za vaše zdravlje

Pileca dzigerica recept za vase zdravlje - Mikanova kuhinja


Pileća džigerica u umerenim količinama može Vam poslužiti kao sastavni deo zdrave ishrane. 

Preventivno kod oftamoloških oboljenja, lepu i zdravu kožu, jačanje imuniteta i nesmetano varenje. Porcija pilećih džigerica je jeftina, zdrava i hranljiva životna namirnica, pravi izvor vitamina (B, A, D, E, K) i minerala (bakra, gvožđa, cinka).

Za spremanje ovog jela predstavljam Vam proverenu kombinaciju sastojaka za nezaboravni ukus pileće džigerice sa povrćem!

Sastojci za pripremu:

- pileća džigerica 0,5 kg
- crveni luk (jedna velika ili dve manje glavice)
- 150 g slanine
- paprika (tri veće)
- beli luk (četri čena)
- paradajz (jedan veći)

Priprema:

Pileće džigerice oprati i staviti u šerpu sa malo ulja i šoljom vode da se dinstaju malo posoliti. Za to vreme u drugu šerpu dinstati crveni luk krupno seckan na listove. Kada luk malo omekša, dodati 150 g seckane slanine. Kada i slanina pusti sokove dodati papriku seckanu na stapiće.

Pročitajte i Cezar salata na Mikanov originalni način

Kada parika pusti sokove, dodati pileće džigerice koje smo prodinstali odvojeno i 4 čena belog luka sitno seckanog. Zatim dodati i jedan veći paradajz koji smo oljuštili i iseckali na kocke, prodinstati par minuta pa naliti šoljom vode, dodati so, biber, vegetu i začine po ukusu.

Pročitajte i Sočne punjene paprike sa mesom

Krčkati 20-ak minuta da se lepo zgusne, kada bude gotovo dodati kašiku Mizo kisele pavlake i i malo peršuna. Služiti sa Mizo kiselim mlekom ili Mizo pavlakom.

Maaa ne može da Vam ne uspe 🤗 Prijatno!!!
Pretplatite se na moj YouTube kanal potpuno besplatno Youtube.com/c/MrMikanKitchen/

Hvala što nas pratite, podelite ovaj recept sa svojim prijateljima. Ako ste probali recept ostavite vaše utiske u komentaru.

Коментари

  1. Odlican recept! Kao i uvek... 👏👏👏

    ОдговориИзбриши
  2. Volim ovako kad je merka tačna, sve na gotovo :)
    Šalim se... treba samo ispratiti korake, recept je super :*

    ОдговориИзбриши
  3. Sve pohvale, ukus je prste da poližeš i ako se jede viljuškom :D. Ne znam zašto češće ne objavljujete recepte :(

    ОдговориИзбриши

Постави коментар