-->
Boxed
[GridLayout]
×

Čak i pravi poznavaoci tradicionalne italijanske kuhinje su oduševljeni ovim receptom za pancerote

Pancerote - Mikanova kuhinja

Vazdušaste i mekane pancerote iz rerne po Mikanovom receptu!

Panzerotti tradicionalno italijansko jelo ili vrsta ulične, brze hrane.
Pravili ste ovo milion puta, klinci obožavaju mini pancerote, a idealne su i za dečije proslave.
Ja ću Vam u nastavku teksta detaljno opisati i objasniti kako ja pravim pancerote po mom receptu i zaista bićete oduševljeni kako su vazdušaste, mekane i ukusne. 

Za pripremu nadeva možete koristiti namirnice koje više volite i stvarno mogućnosti za punjenje pancerota su neograničene, predstavljam Vam proverenu kombinaciju sastojaka za nezaboravni ukus!
Paaa da krenemo sa pripremom punjenog peciva, savršeno mekanog i predivnog ukusa.

Sastojci :

• 200 ml toplog mleka
• 100 ml tople vode
• 100 ml ulja
• 500 g brašna
• pola kockice svežeg kvasca ili kesica suvog
• jedna ipo kašičica soli
• kašičica šećera
• jedno jaje za premazivanje
• susam, origano, kečap, pavlaka
• 150 g šunke
• 150 g kačkavalja
• 150 g pečurki


Način pripreme:

U činiju sipajte toplo mleko, vodu, kvasac, so, šećer i promešajte. Brašno dodajete postepeno i testo mesite dok ne počne da se odvaja od ruke. Testo je potrebno ostaviti nekih pola sata do 40' minuta da odstoji, to vreme iskoristie za pripremu nadeva.

Izrendajte šunku i kačkavalj, pečurke iseckajte, pripremite kečap, pavlaku, origano...

Kada testo naraste, malo ga premesite i rastanjite oklagijom, nakon toga nađete kalup (neku činijicu) i vadite krugove, na svaki stavljate po malo fila, prvo premažete kečapom, nakon toga ide redosledom ili kako vama više odgovara, šunka, kačkavalj, pečurke, kašičica pavlake i origano, preklopite svaku pancerotu i zatvarate viljuškom.

Pancerote naređate u pleh i premažete jajetom, posuti susamom i peći na 200° nekih 20' minuta dok lepo ne porumene.

Maaa ne može da Vam ne uspe 🤗Prijatno!!!

Hvala što nas pratite, podelite ovaj recept sa svojim prijateljima. Ako ste probali recept ostavite vaše utiske u komentaru.

Коментари