-->
Boxed
[GridLayout]
×

Kako da napravite sočne punjene paprike sa mesom

punjena paprika -Mikanova kuhinja


Recept za ručak iz Mikanove kuhinje - Sočne punjene paprike sa mesom

Naizgled ovo jednostavno i lagano jelo je jedan toliko ukusan i sočan obrok da me prosto opčini svaki put kad ga probam.

Morate probati ovaj način pripreme, toliko ustaljeni i čuveni recept za pripremu tako sočne punjene paprike sa mesom zapečene u rerni.
Evo kako da spremite ovo domaće jelo...

Sastojci :

• 250 g mlevenog svinjskog mesa
• 4 kom. crvene paprike
• oko 70-80 g pirinča
• dve šargrepe
• jedna veća glavica crnog luka
• so, biber, biljni začin, aleva

Način pripreme:

Crvenu papriku očistite i operite od semenki i ljutih žilica , nakon toga crni luk očistite i sitno iseckajte, dolazimo do šargarepe koju ćemo izrendati.
Pirinač očistiti i oprati u nekoliko voda, mešajući da se ispere skrob i voda mora biti bistra. U nastavku pogledajte video recept ili nastavite sa čitanjem pisanog recepta odmah posle video klipa...

Video recept:


Na već zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati narendanu šargarepu, pa dinstati 5 minuta.
Dodajte mleveno svinjsko meso i pirinač pa nalite vodom uz povremeno mešanje dodajte so, biber, biljni začin i alevu papriku. Mešajte i kuvajte dok pirinač ne bude do pola kuvan. Po potrebi dolivajte vodu. 

Potrudite se da procenite kada je pirinač kuvan pa sklonite šerpu sa vatre i ostavite da se prohladi. Kad se masa prohladi, puniti izdubljene paprike, ali ne puniti do vrha, jer će pirinač kuvanjem nabubriti, ako želite papriku možete zatvoriti tanko sečenim kolutovima krompira.

Kada smo završili proces punjenja paprike i utrošili pripremljeni fil, paprike ređamo u odgovarajuću vatrostalnu posudu nalivamo sa oko 4 dl vode, zatvorimo poklopcem ili prekrivamo aluminijumskom folijom.

Rernu uključite na 200°C i u nju stavite činiju sa punjenim paprikama. Pecite poklopljeno na istoj tepmeraturi najmanje 60 minuta. Nakon tog vremena otklopite posudu i ako je potrebno vratite u rernu da se paprike još malo zapeku i porumene.

Maaa ne može da Vam ne uspe 🤗Prijatno!!!

Hvala što nas pratite, podelite ovaj recept sa svojim prijateljima. Ako ste probali recept ostavite vaše utiske u komentaru.

Image by RitaE from Pixabay

Коментари

Постави коментар